marți, 25 decembrie 2007

Cum sa imi fac cunoscut forumul ?

Intr-o pauza de green dragon, si o eterna plictiseala, m-am hotarat sa fac un scurt(cred) tutorial despre cum sa-ti faci un minim de publicitate forumului.
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va ganditi foarte clar carei categorii de useri va adresati. Nu puteti sa-i atrageti pe toti.

Daca va adresati unor useri maturi, care nu au timp de pierdut, si care cauta informatii complete si usor de accesat, cea mai buna metoda de a va face publicitate sunt text ad-urile, deoarece genul acesta de useri nu cad in plasa bannerelor animate, sau a topurilor de siteuri. De asemenea, evitati sa folositi cuvinte de genul "GRATUIT!", "SUPER", "VINO ACUM", si in general scrierea cu capsuri, din aceleasi considerente. Incercati sa faceti anunturi scurte, la obiect, care eventual sa atraga printr-un singur cuvant, fie amplasat singur pe rand, fie bolded, sau in caz extrem scris cu capsuri.Un serviciu interesant de text ads mi s-a paruttrafic dublu. Neglijati faptul ca va platesc pentru clickurile date de userii dumneavoastra pe reclame. Este foarte putin probabil sa ajungeti la 30 de euro. Este mult mai interesanta afisarea reclamei dumneavoastra pe alte siteuri. De asemenea, rata de schimb e ok. O alta metoda ar fi sa luati legatura cu adminii unor siteuri(preferabil in curs de dezvoltare) cu care sa faceti un link exchange. Eventual inscrieti-va la un top de siteuri, de genul top66, nu neaparat pentru reclama oferita de top in sine, ci pentru ca descrierea si adresa forumului dumneavoastra va ajunge pe un site foarte bine clasat in topul google. Adica, daca siteul dumneavoastra are in descriere cuvintele cheie "mar, comercializare, para", la cautarea unuia sau mai multora din ele, descrierea dumneavoastra din top66 va aparea printre primele.

Daca va adresati unor useri obisnuiti, puteti sa incercati un program de banner exchange, sau chiar sa luati legatura cu un admin al vreunui site sau forum in vederea schimbului de bannere. De asemenea, deschideti threaduri pe alte forumuri de specialitate(presupunand ca nu se considera reclama, si sa fie sterse ).

Daca va adresati userului in cautare de clanz de counter, huburi de dc, muzica de calitate indoielnica, warez, etc, nimic mai simplu. Postati unde apucati mesaje de genul "Sit3 n3w, car3 pwnz. Lolz 1234!War3z, pr0n, si muzik buna" si veti primi userii pe care ii cautati.


2 comentarii | comenteaza si tu !:

Anonim spunea...

www.bleach.forumz.ro

clasa-8-B spunea...

www.world-c.forumgratuit.ro

Trimiteți un comentariu